Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Drop-in dåb og Drop-in vielse i Hedensted Kirke

SEP
22

Drop-in dåb og Drop-in vielse i Hedensted Kirke


Fredag d. 22. september 2023, Kl. 14:00 til kl. 18:00
Hedensted kirke, Kirkegade 1, 8722 Hedensted
Drop-in dåb og Drop-in vielse i Hedensted Kirke

Drop-in dåb og Drop-in vielse er et nyt tilbud fra Folkekirken i Hedensted Provsti, til alle dem der enten går med tanker om at blive døbt eller gift i kirken, men som enten ikke har lyst eller råd til en kæmpestor fest. Uanset om man bor i Hedensted eller ej er man meget velkommen til at gøre brug af Hedensted Kirke denne dag.

Hvad er drop-in dåb?

I den danske folkekirke er det aldrig nogensinde for sent at blive døbt, så uanset om man er barn eller voksen, så er man velkommen.

En Drop-in dåb foregår ligesom en almindelig dåb, men modsat en lørdags- eller søndagsdåb er det ikke nødvendigt at du bestiller tid og det er helt op til dig selv om du ønsker en fest bagefter. 

Rent praktisk foregår det sådan, at du møder op i Hedensted Kirke fredag den 22. september mellem kl. 14 og 18.00. Efter at du har afleveret de nødvendige dokumenter til kordegnen (som denne dag sidder i kirken) og haft en kort samtale med præsten, bliver du eller dit barn døbt. I er meget velkommen til at have gæster med, men hvis I ikke har, kan kirken stille med de to påkrævede dåbsvidner.

For alle der har lyst kan blive døbt ved Drop in-dåb er det eneste, du skal huske gyldig billedlegitimation. Er du under 18 år, skal du have samtykke fra de forældre eller den værge som har forældremyndigheden – enten i kraft af deres deltagelse ved dåben eller ved et skriftligt tilsagn.

Har man spørgsmål er man meget velkommen til at kontakte Sognepræst Helene Hay på 40341099 eller hvh@km.dk

Flyer til print    


Hvad er en Drop in-vielse?

Hvis I hverken er til rådhuset eller til det store kirkebryllup, så har I her muligheden for alligevel at sige ja til hinanden på en hyggelig, intim og festlig måde.

Med undtagelse af den personlige tale, er vielsesritualet det samme som til en almindelig vielse i kirken. Du vil inden vielsen blive tilbudt en kort samtale med den præst, der skal vie jer.

Selve højtideligheden tager ca. 10 minutter.

Ønsker man senere en kirkelig velsignelse, måske i forbindelse med at man holder bryllupsfest, så er der slet ingen problemer i det.

Kirken stiller med vidner, så I kan blive viet helt alene, men I er også velkomne til at invitere venner og familie med til vielsen.

Vi kan i sagens natur ikke love jer et bestemt vielsestidspunkt på forhånd, da der kan være perioder med lidt ventetid.

Husk at mindst én af jer skal være medlem af folkekirken, og at I skal medbringe jeres godkendte prøvelsesattest.

For at få udstedt en prøvelsesattest skal I udfylde en ægteskabserklæring på www.borger.dk under: Familie og børn → "Når I vil giftes". Herefter får I via MitID tilsendt prøvelsesattesten, som I skal medbringe på selve vielsesdagen. OBS: Det kan tage op til 7 dage at få prøvelsesattesten fremsendt – så vær i god tid med papirarbejdet. Læs mere om den her: https://www.borger.dk/familie-og-boern/Aegteskab-og-parforhold/Naar-I-vil-giftes

Har man spørgsmål er man meget velkommen til at kontakte Sognepræst Helene Hay på 40341099 eller hvh@km.dk

Flyer til print